![]() |
TARİH
21-23 ŞUBAT 2020
|
![]() |
TUR SÜRESİ
2 GECE 3 GÜN
|
![]() |
KONTENJAN
16
|
![]() |
REHBER
YEREL REHBER
|
İstanbul Atatürk Havalimanı Dış hatlar Gidiş Terminali THY kontuarları arasında bulunan Ufuktur deski önünde saat 05.30’da buluşma. Türk Havayolları TK 830 Tarifeli uçağı ile saat 07.25’de Beyrut’a uçuş (1 saat 50 dakikalık uçuş) 08.15’de Beyrut’a varış. (Saatlerimizi 1 saat geri alıyoruz) Havalimanında karşılama sonrasında şehir merkezine hareket. Gezimize il olarak Beyrut’un Rouche bölgesinde bulunan ve kentin simgelerinden olan doğal bir oluşum. Güvercin Kayalarını görüyoruz. Buradan Sursock Müzesi, kentin Achrafieh Bölgesi’nde yer alan bir 19. Yüzyıl yapısı. Şehrin aristokrat Sursock Ailesine ait olan evin müzeye dönüştürülmesiyle hizmet veren Sursock, İtalyan, Venedik ve Osmanlı mimari izlerini taşıyor. Sursock Müzesi gezildikten sonra Öğle yemeği için restauratımıza geçiyoruz. Öğle yemeği ardından Şehitler meydanı burada Refik Hariri mezarı ve yanında bulunan Muhammed El emin camii gördükten sonra 1153’te Hospitalier Şövalyeleri tarafından St. John adına yaptırılan bir kilise 1291’de Memlükler tarafından camiye çevrilen Ömer Camii, Beyrut’un en eski kilisesi St. George Maronite Katedrali, ardından Place de l’Etoile (Yıldız Meydanı 25 metre yüksekliğinde Saat Kulesi’nin tam ortasında yükseldiği meydan Solider Meydanı, Yıldızlar Caddesi sonrasında Sultan Abdülmecit tarafından yaptırılan Başbakan Refik Hariri tarafından restore ettirilen Mecidiye Camii ardından alış veriş için Hamra caddesine gidiyoruz. Alışveriş sonrasında Corniche, Hamra Caddesi’nin sahil kesimi yani kordon boyunda Akşam yemeği için restaurantımıza geçiyoruz. Akşam yemeği sonrasında otelimize hareket ve dinlenme.
Otel’de alınan sabah kahvaltısından sonra saat 09.00’da Jeita Grotto Mağarasına hareket. (Beyrut-Jeita Arası 22 km 30 dakika) Mağara biletlerimizi aldıktan sonar Upper grotto (üst mağara) çıkmak için kısa bir teleferik yolculuğu burayı gezdikten sonra mini elektirkli tren ile Lower Grotto (alt mağara’ya) geçiş burada üst mağara gibi yürüyüş yolu yok. botlarla gezinti (su seviyesi yüksek olur ise bu mağaraya girişimiz olmayabilir) gezimiz sonunda otobüsümüze binme ve harissa dağına teleferik ile çıkış için Joineh’e hareket. (Jeita-Joineh Arası 10 km 15 dakika) harissa dağına telefrek ile kısa bir çıkış ardından telefereğin indirdiği yerden merdiveler veya tren ile Meryem Ana Heykeli ve kilisenin olduğu kısma çıkıyoruz. Buranın sembolü olan ve “Our Lady of Lebanon” ismiyle de bilinen Meryem Ana heykeli ve Beyrut manzarasını gördükten sonra Aşayıya iniş otobüsümüzde belirtilen saatte olma sonrası Antik dönemde Akdeniz’in önemli ticaret limanlarından Byblos (Cübeyl) kentin’e hareket. (Joineh-Byblos Arası 20 km 30 dakika)Burada ilk olarak öğle yemeği için restorantımıza geçiyoruz.Öğle yemeği sonrasında göreceğimiz yerler arasında Haçlı Kilisesi, Sultan Abdülmecit Camii, Kale ve tarihi çarşılar ile limanın gezilmesi ardından Beyrut’a geri dönüş. (Byblos-Beyrut Arası 40 km 1 saat) akşam yemeği için restorantımıza geçiş.Akşam yemeği sonrasında otelimize hareket ve dinlenme.
Otel’de alınan sabah kahvaltısından sonra 08.30’da otelden eşyalarımız ile birlikte ayrılma Lübnan’nın ünlü antik yerleşim merkezi Baalbek’e Bekaa Vadisinden hareket. (Bekaa Vadisi, Lübnan Dağları ile Suriye sınırında yer alan, genişliği 20 km, uzunluğu ise 200 km olan bir vadi) (Beyrut-Baalbek Arası 80 km 1,5 saat) Baalbek, Ortadoğu’nun en iyi korunmuş ve en büyük Roma İmparatorluğu kalıntıları olarak kabul ediliyor. Harabelerin en eski kısımlarının M.Ö. 1000’lerde inşa edildiği, ana tapınağın ise MÖ 60’ta yapılmaya başlandığı biliniyor. Jüpiter Baal Tapınağı, Büyük Mahkeme, Baküs Tapınağı ve Baalbek Tapınağı gibi pek çok kalıntının bulunduğu Baalbek UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’nde koruma altında bulunuyor. Gezimiz sonrasıda Diğer bir antik şehir olan Anjar’a hareket. (Baalbek-Anjar Arası 25 km 30 dakika) Lübnan Ermeni cemaatinin yoğun olarak bulunduğu Anjar Kasabasına geliş.İlk olarak öğle yemeği ardından Emevi Hilafeti döneminde aynı dönemde Kudüs’teki Kubbetüssahra’yı da inşa ettiren Abdülmelik bin Mervan’ın inşa ettirdiği sarayı ziyaretin sonrasında Beyrut’un 15 km Kuzeyinde bulunan Safiye Şehri Cünye’ye hareket (Anjar –Cünye Arası 55 km 1 saat ) Rıza Tevfik’in sürgün kaldığı Cünye şehrinde Akşam İçin restauratımıza varış. Gala yemeği sonrasında Havaalanına hareket.Türk Havayolları TK 827 Tarifeli uçağı ile saat 21.30’de İstanbul’a uçuş (1 saat 55 dakikalık uçuş) 00.45’de Atatürk havaalanına varış.
İki Kişilik Odada Kişi Başı Fiyat | : | 1075 $ |
Tek Kişilik Odada Kişi Başı Fiyat | : | 1200 $ |
0-2 Yaş Bebek Ücreti | : | 75 $ (Uçak Bileti) |
3-6 Yaş Çocuk Ücreti | : | 700 $ (Otelden yatak istemediği takdirde) |
7-11 Yaş Ücreti | : | 900 $ |
Kaparo Bedeli | : | 275 $ |
Son Başvuru Tarihi | : | 12 Şubat 2020 Çarşamba |
Tur kaydınızı Kesinleştirmek için Kaparo Bedeli Yatırma Son Tarih: 31 OCAK 2020 Cuma | ||
(Bu tarihten sonra Uçak bilet fiyatları değişiklik arz edebilir. Fark katılımcıya yansıtılır.) | ||
Biletini mille almak isteyenler için uçak bileti olan 275 $ toplam fiyattan düşülür. | ||
Kontenjan | : | 16 Kişi |